Sıkça Sorulan Sorular

Metobolizmayı hızlandırmak 5:29

Kilo vermek için metabolizmanızı hızlandırmanın en iyi yöntemi düzenli ve sağlıklı beslenmektir. Gün içerisindeki öğün saatlerinize dikkat ederek düzenli aralıklarla su tüketerek metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Mutlaka haftalık 150 dk egzersiz yapmalı her gün 2-3 litre su içmelisiniz.

Kepekli Besinlerin Diyete Faydası 3:20

Kilo kaybı döneminde lif alımı oldukça önemlidir. Besinlerle alınan lifin yüksek olması metabolizmayı hızlandırır. İşte tam da bu yüzden kepekli besinler lif alımınızı arttıracağından hem metabolizmanızı hızlandırır hem de uzun süre tokluk sağlar. Sindirimi uzun sürer ve kan şekerini dengeler. Mutlaka günlük 25-35 gr lif alınması gerekmektedir.

Günde kaç porsiyon sebze ve meyve tüketmeli? 6:45

Dünya Sağlık Örgütü’nün de önerisine göre günde 5 porsiyon sebze-meyve tüketmelisiniz. Sebze ve meyve dengesine dikkat etmek kilo korumanıza ve bağışıklık sisteminizi korumanıza yardımcı olacaktır.

Ilık su mu soğuk su mu içelim?

Ilık suyla soğuk su arasındaki fark, mideyi terk etme hızlarıdır.Ilık su mideyi 60-80 dakika içerisinde; soğuk su 20 dakika içerisinde terk eder. Ilık su içtiğinizde midenizi daha dolu hissedersiniz ve bu besin alımınızda azalmaya yönlendirir. Yapılan bazı çalışmalar vücudun soğuk suyu vücut sıcaklığına getirmek için fazladan kalori harcadığını söylüyor.Yani tokluk hissi oluşturmasını istiyorsanız ılık su, metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız soğuk su tercih edebilirsiniz.

Neden kilo veremiyorum?

Bazı hastalıklar, Öğün atlamak , Yeterli su içmemek, Sağlıklı beslenmenin bir yaşam tarzı olduğunu amaç edinmemek, Kaçamakların farkında olunmaması , Diyette yasak olacağı düşüncesiyle tatlı, çikolata vb. besinlerden hiç tüketmemek, Her gün tartılmak, Hareketsiz olmak, Light ürünleri sınırsızca tüketilebileceği düşüncesi, Popüler diyetler uygulamak, İçeceklerin de kalorisi olduğunu unutmak, Yeterli ve düzenli uykunun olmaması, Fazla kalori almak, Stres yapmak, Kilo verme sürecinin kısa olmasını istemek…

Ödem nasıl geçer?

Ödem vücudun bazı faktörlerden dolayı sıvı biriktirmesine denir. Genellikle ilik doku arasında biriken bu sıvı şişliğe neden olur, Başlıca nedenleri ise; regl dönemi, Tuzlu yemek, Hamilelik, Hormonal eksiklikler, Hareketsizlik, En önemli nedeni ise az su içmek. Peki nasıl atılır? Bol su içerek, Düzenli spor ve beslenme, Tuzu azaltarak, Bazı bitki çaylarından faydalanabilirsiniz (kiraz sapı, mısır püskülü gibi)

Çay içmek kilo aldırır mı?

Öncelikle çayı şekerli içiyorsanız ve çok çay içiyorsanız bu ciddi bir şeker alımına neden olur ve kilo aldırabilir. Bu yüzden şekersiz içmeye alışmanızı öneririz
İşte en tehlikeli kısım: Çay yanı atıştırmaları, Çayı boş içemiyorum yanında atıştırmalık arıyorum diyorsanız, bir de nasıl olsa şekersiz içiyorum tatlı bişeyler yeme hakkım var düşüncesi de oluşuyorsa dikkat, İşte bu durumda çay içmek kilo aldırabilir, Çayı boş içemiyorsanız bunun için sağlıklı tarifler yaparak evinizde bulundurabilir, porsiyon kontrolüne dikkat ederek kuruyemiş, kuru meyve tüketebilirsiniz, Çay su yerine geçmez, Çay içtiğinizde daha az su içiyorsanız bu da metabolizmanızın yavaşlamasına neden olabilir bu yüzden çay kahve tüketiminden sonra mutlaka su içmeyi unutmayın.

Kuru meyveleri yıkamalı mıyız?

Meyveler kurutulurken beyazlatmak ve raf ömrünü uzatmak gibi birçok sebep için sıvı peroksit, kükürt, likit gibi sağlığımızı tehdit eden kimyasallar kullanılabiliyor. Bu sebeplerden dolayı kuru meyveleri tüketmeden önce bol suyla yıkamalıyız gerekirse suda bekletmeliyiz. Ama yıkadıktan sonra bekletmek de bozulmasına neden olacağı için yıkayıp hemen tüketmeye dikkat edelim.

Kahveyi Ne Zaman İçelim?

Vücutta kortizol dediğimiz hormon yüksek seviyedeyken kahve içmek, kafeine karşı bağışıklık kazanmanıza neden olur ve etkisini gösteremez. Kafeinin metabolizma hızlandırıcı etkisini görmek için uyandıktan 1 saat sonra veya ikindi saatlerinde (16.00-17.00) kahvenizi içebilirsiniz.